Dubbel glas

Vandaag de dag hebben steeds meer woningen en gebouwen dubbel glas. Het zorgt simpelweg voor veel meer leef- en wooncomfort dan enkel glas, wat vroeger de standaard was. Onze glaszetters weten er alles van af.

Twee glasplaten

Zoals de naam al aangeeft, bestaat dubbel glas uit minimaal twee glasplaten, die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. Tussen deze platen zit een ruimte met lucht, ook wel de spouw genoemd, die zorgt voor een isolerende werking. De glaszetters van Glaszettersservice zijn experts op het gebied van dit soort glas. Ze meten de glasmaat bij u op, plaatsen vakkundig het glas in het kozijn, en werken de boel netjes af. Dankzij ons grote netwerk is er altijd een glaszetter bij u in de buurt die uw verzoek snel kan afhandelen tegen een scherpe prijs.

Voordelen van dubbel glas

Ten opzichte van enkel glas heeft dubbel glas voor u een groot aantal voordelen:

  • U bespaart flink op uw energierekening;
  • U helpt mee aan een milieuvriendelijkere wereld;
  • U ervaart minder warmteverlies in uw woning;
  • U bent af van beslaande ruiten;
  • U heeft minder last van geluid van buiten;
  • U bent beter beschermd tegen inbraken.

Isolatieglas

In principe is gewoon dubbel glas isolatieglas, maar Glaszettersservice biedt ook andere soorten glas die uw woning nog beter isoleren. Dit isolatieglas kenmerkt zich door het edelgas dat in plaats van gewone lucht in de spouw tussen de twee glasplaten zit. Ook zit er een onzichtbaar laagje op dit soort glas, ook wel een coating genoemd, dat warmte terug het huis in kaatst. Door de efficiënte werking wordt het ook wel Hoog-Rendementsglas genoemd. Hier zijn drie verschillende types van: HR+, HR++ en HR+++. HR++ is de bekendste en momenteel zelfs de populairste glassoort van Nederland. Desondanks is dit type glas nog steeds redelijk prijzig, maar het is een investering die zich in enkele jaren dubbel en dwars terugverdient. Bovendien is het duurzaam glas, waardoor u het milieu een handje meehelpt.

Extra efficiëntie

Ondanks de uitstekende isolerende werking van het populaire HR++ glas zijn er tegenwoordig nog meer manieren om beglazing nog efficiënter te maken. Zo bestaat er bijvoorbeeld triple glas dat nog een extra isolerend laagje tussen de glasbladen bevat. Verder zijn dubbel glas en isolatieglas ook te combineren met beglazing die extra zonwerend, brandwerend of geluiddempend werkt. Wilt u weten welke soort glas voor u het voordeligst is? De experts van Glaszettersservice voorzien u graag van advies.

Bent u overtuigd?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan en maak kennis met de voordelige service van Glaszettersservice.