Glas gesneuveld?

U hoopt vanzelfsprekend dat het u nooit zal overkomen: een gesneuvelde ruit in uw woning of bedrijfspand. Toch kan er in de zomer een bal door ruit vliegen, kan er een ruit sneuvelen bij het uitvoeren van kluswerkzaamheden, enzovoorts. In dergelijke gevallen wilt u de kapotte ruit zo snel mogelijk laten vervangen, om te voorkomen dat inbrekers vrij spel krijgen of dat er bijvoorbeeld water bij u naar binnen kan regenen. Water in uw woning brengt over het algemeen een zeer vervelende waterschade met zich mee, omdat het vocht in uw muren, plafonds en vloeren kan trekken. De rottende plekken die hierbij ontstaan zijn erg lastig te verhelpen.

Hulp van een glaszetter

Om uw gesneuvelde ruit te vervangen kunt u de hulp van een erkende glaszetter bij u in de buurt wellicht goed gebruiken. Een glaszetter heeft doorgaans een ruime expertise in het plaatsen van nieuwe ruiten, waardoor u ervan verzekerd bent dat de nieuwe ruit op een correcte wijze in uw kozijn wordt geplaatst. U moet er immers niet aan denken, dat uw ruit alsnog gaat lekken! Een glaszetter helpt u echter niet alleen bij het plaatsen van de ruit, een glaszetter kan tevens een nieuwe ruit voor u bestellen. Het nadeel hierbij is dat u vaak een paar werkdagen op de ruit moet wachten.

Een nieuwe ruit online bestellen

Naast de mogelijkheid om een ruit via een glaszetter te bestellen, kunt u er ook voor kiezen om een ruit zelf in een online bouwmarkt te kopen. Vaak heeft u de ruit binnen een of twee werkdagen in huis, mits de ruit vanzelfsprekend op voorraad is. Daarbij heeft u in een online bouwmarkt de keuze uit een breed scala aan ruiten. Denk aan een ruit met een bepaald patroon, een ruit die geverfd is, enzovoorts. Om de isolatie te bevorderen is het aan te raden om te kiezen voor dubbel glas of zogenaamd HR-glas.