Glas-in-lood

Als mensen denken aan glas-in-lood denken ze al gauw aan decoratieve ramen in oude kerken of herenhuizen. Toch worden er tegenwoordig steeds meer van zulke ruiten geplaatst in nieuwe woningen. De sfeer die ze creëren wanneer er zonlicht doorheen valt is namelijk uniek en heel sfeervol. Wilt u uw woonkamer ook sfeervoller maken met een glas-in-lood ruit, of wilt u uw glas-in-lood ramen laten repareren, dan bent u bij Glaszettersservice aan het juiste adres.

Een oeroude techniek

Glas-in-lood is een andere benaming voor een vensterraam dat bestaat uit stukken (vaak gekleurd) glas gevat in loodprofielen. Deze techniek van het maken van ramen stamt al uit de middeleeuwen en werd ooit bedacht toen het nog niet mogelijk was om een complete ruit te fabriceren uit één stuk glas. Sinds die tijd is de techniek grotendeels gelijk gebleven en onze glaszetters beheersen het feilloos. Wij snijden uw gewenste glas op maat en schuiven het vervolgens nauwkeurig in de loodprofielen. Daarna solderen we de kruispunten van de profielen aan elkaar vast. Om het raam steviger te maken verwerken we staallood in de loodprofielen. Voor een nog authentieker glas-in-lood raam kunnen we het glas ook voor u patineren. Met behulp van een oxideermiddel geven we de ruit een donkere look, zonder dat daar jaren overheen hoeven te gaan.

Glas-in-lood restaureren

Bij Glaszettersservice zijn we expert op het gebied van restauratie van uw glas-in-lood ramen. Weet u niet zeker of uw ruit aan een reparatie toe is? Er zou een lichtje moeten branden wanneer:

  • uw ruit bol staat en uitzakt;
  • er barstjes in het glas zitten;
  • het lood wit uitslaat;
  • er scheurtjes ontstaan in het lood bij de soldeerpunten;
  • het paneel rammelt als u er tegenaan tikt.

Herkent u één van deze glasschade symptomen? Schakel dan Glaszettersservice in. Wij brengen uw raam weer in perfecte staat en zorgen ervoor dat u niks van de reparatie terug ziet. Eventueel nemen we de ruit mee naar één van onze ateliers om het nog nauwkeuriger te kunnen restaureren.

Glas-in-lood als isolatieglas

Wilt u een ouderwetse sfeer creëren in uw woonkamer, maar er toch warmpjes bijzitten? Dan plaatsen wij uw glas-in-lood raam tussen isolatieglas. Hierdoor ervaart u minder warmteverlies in uw huis en hoort u minder geluid van buiten. Het isolatieglas gaat wel enigszins ten koste van de unieke uitstraling van uw glas-in-lood ruit, maar dit kunnen wij oplossen door het glas te patineren.

Moet uw glas-in-lood raam dringend gerepareerd worden of wilt u juist een nieuwe laten plaatsen? De glaszetters van Glaszettersservice zijn altijd in de buurt en scherp geprijsd.

Bent u overtuigd?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan en maak kennis met de voordelige service van Glaszettersservice.