Glasschade aan uw woning?

Het kan voorkomen dat het glas in uw woning een keer kapot gaat. Dit kan door een storm komen, maar het kan ook een keer per ongeluk gaan. Het glas in uw woning gaat altijd stuk op momenten dat u het niet verwacht en dat het precies ook niet uitkomt. Glasschade moet wel snel gerepareerd worden. Inbrekers kunnen anders gemakkelijk uw woning binnen komen. Daarnaast ga je meer stookkosten betalen, omdat het lastiger is om je huis warm te houden als er een raam stuk is. De warme lucht kan namelijk gewoon weer snel het huis verlaten.

Meestal bent u wel verzekerd voor glasschade aan uw woning. Bij de meeste woonverzekeringen zit glasschade wel inbegrepen, maar ook bij veel niet. Het zal precies gebeuren dat als uw glasschade heeft dat u er niet voor verzekerd bent. U moet dan zelf opdraaien voor de kosten van het vervangen van het raam. Als u genoeg geld bespaard hebt, zal dit niet tot problemen leiden. Maar wat als u hier nu net even geen geld voor hebt? Je kunt ook een minilening afsluiten.

Bij een minilening leen je een klein bedrag voor een korte periode. Een minilening werkt hetzelfde als elke andere lening: je betaalt rente over het geleende bedrag en je betaalt het bedrag in termijnen terug. De looptijd is een stuk korter dan bij andere leningen: je moet het bedrag binnen een jaar terug betalen. Het bedrag is ook een stuk lager, je kunt maximaal 1000 euro lenen. Het vervangen van het glas door een professional hoeft niet een hele dure uitgave te zijn. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet is in dit geval ook niet nodig. Een minilening is veel geschikter hiervoor.

Let op: geld lenen kost geld!