Soorten glas

De glaszetters van Glaszettersservice zijn bedreven in het repareren en plaatsen van talloze soorten glas. Weet u niet zeker wat voor u de juiste soort glas is? Wij beantwoorden al uw vragen en voorzien u van advies.

Enkel glas

In oudere gebouwen treft men nog vaak enkel glas aan. Deze soort, ook wel blank glas of float glas genoemd, wordt alsmaar minder geplaatst. Enkel glas is namelijk allesbehalve duurzaam en isolerend: het beslaat snel en laat gemakkelijk warmte door. Ook breekt het makkelijk.

Isolatieglas

Doordat dubbel glas isolerend werkt wordt het ook wel isolatieglas genoemd. Soms wordt de ruimte tussen de twee glasbladen niet gevuld met gewone lucht, maar met edelgas. Dit soort glas, dat ook wel HR++ (hoog rendement) glas wordt genoemd, isoleert uw woning nog beter dan gewoon dubbel glas. Niet alleen bespaart het u geld, ook is het duurzamer en dus beter voor het milieu. Glaszettersservice levert HR++ beglazing altijd snel en voordelig.

Figuurglas en gekleurd glas

De mogelijkheden qua glas zijn bij Glaszettersservice eindeloos. Zo bieden wij bijvoorbeeld ook figuurglas en gekleurd glas. Figuurglas is glas waar patronen of figuren op geperst zijn. Dit soort glas wordt vaak om esthetische redenen geplaatst, maar kan ook gekozen worden om de lichtinval in een ruimte te beïnvloeden. Gekleurd glas wordt gemaakt door tijdens de productie kleurstof toe te voegen. Dit soort glas wordt vooral gekozen voor decoratieve doeleinden.

Dubbel glas

Heeft u nog enkel glas, dan is het aan te raden om dit te vervangen voor dubbel glas. Tegenwoordig is dubbel glas één van de populairste soorten glas. Dit is niet verwonderlijk als u kijkt naar de vele voordelen die het biedt ten opzichte van het vroeger veelgebruikte enkel glas. Dubbel glas werkt namelijk zowel isolerend als geluiddempend. Dit komt doordat het bestaat uit twee glasplaten met daartussen lucht. Hierdoor wordt warmteverlies voorkomen en blijft de temperatuur in uw huis stabiel. Bovendien biedt het een betere bescherming tegen inbraak. Dubbel glas breekt namelijk veel lastiger en luidruchtiger dan enkel glas.

Gehard glas en draadglas

Wilt u dat uw beglazing veilig is, dan is gehard glas één van de beste soorten glas voor u. Gehard glas wordt gemaakt door het eerst extreem te verhitten en daarna snel af te koelen. Het is om twee redenen een veilig soort glas. Allereerst is het door de hardheid moeilijk te breken voor inbrekers. Daarnaast levert het geen grote scherven op als het wel breekt, waardoor de kans op diepe snijwonden klein is. Draadglas is net als gehard glas een veilig soort glas, omdat het bijeen wordt gehouden door ijzerdraad. Wanneer het breekt valt het dus niet in scherven uiteen. Bovendien werkt draadglas brandvertragend.

Glas-in-lood

Glaszettersservice is expert op het gebied van glas-in-lood. Glas-in-lood is een andere benaming voor een vensterraam dat bestaat uit stukken (vaak gekleurd) glas gevat in loodlijsten. Glas-in-lood komt u vaak tegen in monumentale panden of kerken, maar is ook nu nog populair. Net als alle andere soorten glas repareert Glaszettersservice uw beschadigde glas-in-lood ramen voordelig en snel.

Bent u overtuigd?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan en maak kennis met de voordelige service van Glaszettersservice.